oprydning & organisering

Der er overordnet to kilder til rod;
for mange ting” og “manglende system“.

For mange ting:

Alt, hvad du bringer ind i dit hjem, skal du forholde dig til, rengøre og organisere. I denne del af verden er vi nået et punkt, hvor evnen til at eje en masse ting ofte er blevet mere kvælende end befriende. Kan det være, at du har flere ting end du behøver? 

Løsning:

Den enkleste ting, du kan gøre for at løse dit rodproblem, er at sælge eller give halvdelen af det, du ejer til Røde Kors eller lignende organisation. Nu  behøver du ikke at være fanatisk og leve helt minimalistisk. Omvendt er der heller ingen grund til at opbevare en masse ting, som du aldrig eller sjældent bruger. Det er kun med til at overvælde dig og dræne dig for energi.

At skaffe sig af med ting, der stadig godt kan bruges eller som repræsenterer en eller anden værdi, er for de fleste af os grænseoverskridende. Derfor kan det være en god idé at få hjælp udefra.  Vil du høre mere om processen, så kontakt mig på telefon 46 15 00 88.

Manglende system:

At der mangler systemer til tingene ses ofte i at små eller store bunker dannes på tilgængelige, vandrette flader. Det kan også være fyldte og rodede skabe, hvor der gemmer sig ting, som typisk hører til andre steder. De mangler simpelthen et “hjem” – et sted at flytte ind på permanent basis.

Løsning:

At skabe et organisationssystem er lige så nemt, som det lyder. Hver ting skal have et sted at bo. Dette hjem skal være, hvor tingen bruges, så det er nemt at hente og efterfølgende lægge på plads. Eksempelvis har post og reklamer en tendens til at ligge og flyde på borde rundt omkring i boligen. Et helt enkelt system kunne være en kurv eller brevordner, hvor posten normalt strander. Dette “system” er meget enkelt og hvis du er konsekvent med at bruge det, vil det sikre, at du nemt kan finde dine vigtige papirer inden for få sekunder og de ligger ikke og flyder andre steder.